Välkommen till Gastronomiska Samtals blogg.

Välkommen till Grubblerier.

Här vill vi skapa debatt, föra dialog och förmedla kunskap.

Debatt är att genom ord  ha en kraftmätning mellan olika ståndpunkter och försöka ”vinna” över motståndaren till sin sida. Här är munnen viktigare än öronen.

dialogen är öronen viktigare än munnen. Att lyssna på den som talar, ta in, reflektera och formulera är allt goda grunder för ett samtal. Utbyta åsikter, tankar och i bästa fall avrunda med att båda lärt sig något.

Fördjupning. Visst är det så att vi vill lära oss mer. Det är ju många aspekter på mat och gastronomi som man bara har ytliga kunskaper om. Här ger vi utrymme till fördjupning.

En bra utgångspunkt är de frågor som prioriterades vid Forum Nyköping våren 2016:

•  Svensk livsmedelsstrategi, vad ska den innehålla?
•  Hur spräcker vi myten att mat är dyrt?
•  Hur får vi med oss nya svenskar?
•  En hållbar konsumtion och produktion av kött.

Bli gästbloggare 
Vad tycker du? Vad är viktigt för dig, för branschen, för Sverige och för världen?
Kontakta Hans Naess, hans@gastronomiskasamtal.se, om du vill gästblogga.

Vill ni läsa mer om Gastronomiska Samtal så besök:
gastronomiskasamtal.se»
facebook.com/GastronomiskaSamtal»

http://www.matverk.se

  • Matsnack 97%
  • Recept 1%
  • Krubblerier 100%
  • Gastronomi 85%

Senaste krubblerierna

Brist på strategi lämnar mathantverkare i vakuum

september 17th, 2015

Arbetet med regeringens och landsbygdsminister Sven-Erik Buchts livsmedelsstrategi har nu pågått und[...]

Paul Bocuse MÅSTE få höra din historia

september 2nd, 2015

Det handlar om stolthet. Finns den genuint inom dig, då vill du inget hellre än att berätta allt och[...]

Kött skall smaka djur och natur - Inte popcorn

september 2nd, 2015

Ett av ämnena som vi pratade om på Gastronomiska Samtal i vintras var ”En hållbar konsumtion och pro[...]